Masterclass Topcoach Noord #2: Topsport & Onderwijs

Na een succesvolle 1e editie, stond de 2e Masterclass Topcoach Noord op 28 juni in het teken van de combinatie Topsport & onderwijs. Onder leiding van Nicolette Schipper-van Vedlhoven (lector sportpedagogiek, in het bijzonder naar een veilig sportklimaat aan de hogeschool Windesheim Zwolle) en Nieske Witteveen (leefstijlcoach CTO Heerenveen) werden aan geinteresseerden vanuit zowel de sport als de school kennis bijgebracht rondom dit thema.

Met verschillende opdrachten (het invullen van een weekplanning, twee verschillende casussen) en enkele theoretische kaders werden de deelnemers aan het denken gezet over welke kenmerken/gedragingen belangrijk zijn om een sporter zo optimaal te kunnen begeleiden in hun weg naar de top. Hierbij kwam naar voren dat het niet altijd even makkelijk is om de twee systemen (sport & onderwijs) in elkaar te vlechten, maar dat het belangrijk is om te allen tijde de ontwikkeling van het kind centraal te zetten.

De 3e en laatste masterclass van dit jaar zal in het teken staan van ‘Belasting & belastbaarheid’ en zal plaatsvinden in het najaar van 2018. Meer informatie hierover volgt via deze website. We hopen weer net zulke enthousiaste deelnemers te mogen ontvangen als bij de afgelopen twee masterclasses.