BoekpresentatiesTwee boekpresentaties over sport met een wetenschappelijk tintje.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de auteurs van '#Goals' (Nico van Yperen, hoogleraar Sport & Performance Psychology aan de RUG en schrijver van Sport Science Blog) en 'Wij zijn ons lichaam' (Aldo Houterman, filosoof en actief als onderzoeker, docent en organisator van filosofische programma’s) je meenemen in de wetenschappelijke kennis achter het boek.

#Goals: Benieuwd naar hoe jij jouw sporters kunt stimuleren om beter en sneller te leren en met (nog) meer plezier? Ja? Dit boek helpt jou daarbij! Het boek vertelt stap voor stap wat zelfregulatie, doelen stellen en feedback kunnen betekenen voor de ontwikkeling van jouw sporters en hoe jij jouw sporters daarbij kunt ondersteunen. Het boek staat vol feitjes, verhalen en dingen die je samen met jouw sporters kunt doen tijdens trainingen.

Wij zijn ons lichaam: Ons lichaam vinden we belangrijker dan ooit. We hebben met z’n allen nog nooit zoveel gesport en we letten nauwkeurig op onze voeding. Tegelijk lijkt in ons hedendaagse bestaan ons lichaam steeds minder noodzakelijk: door robotisering en kunstmatige intelligentie worden we overbodig in het arbeidsproces. In Wij zijn ons lichaam onderzoekt filosoof Aldo Houterman de betekenis van ons lichaam in het huidige tijdsgewricht. Hij weerlegt de stelling van Dick Swaab dat de mens niets meer is dan zijn brein. Houterman laat zien dat de relatie tussen de mens en de wereld om hem heen niet enkel wordt gevormd door onze gedachtes maar door onze beweging en lichamelijkheid. Ons lichaam vormt de basis van intelligent menselijk gedrag; we denken, voelen en bewegen met ons lichaam, niet met ons brein.Datum: 27 februari 2020

Tijdstip: 16.00-18.00 uur (15.30 inloop)

Locatie: Prinsenhof @ Groningen, Martinikerkhof 23Bij zijn?

Via deze link kun je je vóór 20 februari aanmelden voor de boekpresentaties op 27 februari.

Deelname is gratis!

Uitnodiging boekpresentaties