Laura Cuijpers naar Science Slam World Cup

Van 20 tot en met 24 november vindt in Keulen de Science Slam World Cup plaats. Laura Cuijpers (Bewegingswetenschappen, Universiteit van Groningen) is één van de 22 jonge wetenschappers die gaat strijden om de hoofdprijs van maar liefst €2.500,-.

In tien minuten gaan de wetenschappers, die van over de hele wereld komen, hun onderzoek presenteren voor een niet-wetenschappelijk publiek. Met de wedstrijd wordt niet alleen recent sportwetenschappelijk onderzoek in kaart gebracht, maar ook een stukje entertainment geboden.

Laura Cuijpers is ook één van de deelnemers. Op 21 november (19.30-22.00 uur) gaat ze in haar praatje meer vertellen over haar onderzoek naar een ‘mythe’ in het roeien. Is het nou sneller om synchroon te roeien, of kun je de roeislagen beter afwisselen?

Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar, maar het is ook mogelijk om de presentaties online te bekijken. Alle presentaties worden live uitgezonden op het Youtubekanaal van de Duitse Sporthogeschool in Keulen. Laura is op woensdag 21 november aan de beurt en hopelijk ook in de finale op zaterdag 24 november.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Science Slam World Cup.

(Foto: Elmer Spaargaren)