Masterclass Topcoach Noord – (Top)sport & voeding

De sporterslounge van Thialf stond maandagavond 10 februari in het teken van voeding. Sport Science & Innovation Groningen organiseerde hier namelijk samen met Topsport Noord een nieuwe Masterclass Topcoach Noord. Onderzoeker op het gebied van ‘nutrition, energy, metabolism and health’ Marco Mensink, verbonden aan de universiteit van Wageningen en Josette van Toor, voedingsdeskundige van NOC*NSF, gaven de deelnemers nieuwe inzichten op het gebied van (top)sport en voeding.

Marco besprak de wetenschappelijke kennis op dit gebied aan de hand van een drietal vragen; Hoe belangrijk is voeding voor sporters?, Wat is sportvoeding? en Waar haal je je informatie over sport en voeding vandaan? Hierbij ging hij vooral in op de kennis rondom koolhydraten.

Na de pauze nam Josette het stokje over en maakte de vertaalslag van wetenschappelijke kennis naar praktisch toepasbare informatie voor de aanwezige trainers en coaches. Hierbij werd o.a. de timing van voedselinname besproken en legde ze het concept supercompensatie in relatie tot voeding uit.

Al met al is er weer veel (wetenschappelijke) kennis verspreid onder de deelnemers die dit bij hun eigen sporters kunnen gaan toepassen. Voor degenen die geinteresseerd zijn geraakt in de online cursus over voeding, zoals aangekaart door Marco; deze is via deze link te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van deze en andere evenementen van SSIG? Meld je dan via deze link aan voor de mailinglijst. Heb je zelf bepaalde onderwerpen die je graag uitgelicht ziet worden, schroom dan niet om te mailen naar Sanne te Wierike, coordinator van het SSIG.