Ontdek

Sport Science Institute Groningen


Het SSIG is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Hanzehogeschool Groningen (HG) en de Gemeente Groningen (GG). Door samenwerking van de 4 partners is alles in huis om fundamenteel onderzoek in te bedden in de praktijk en vragen uit de praktijk terug te brengen naar fundamenteel onderzoek. Samenwerking binnen het SSIG richt zich op multidisciplinair samenwerken binnen de 3 hoofdthema’s in een veilig, betrokken, betrouwbaar en respectvol klimaat. De basis voor een samenwerking binnen een thema zijn bevlogen en kundige individuen.Doelstellingen van het SSIG


1. Bundeling van fundamenteel en praktijkgericht sportonderzoek in Groningen

2. Vergroten van zichtbaarheid en samenwerkingen op regionaal, nationaal en internationaal niveau

3. Vergroten kenniscirculatie tussen onderzoek, onderwijs en praktijk

4. Profileren van Groningen als City of (sport) Talent

Missie en visie


Missie van het SSIG
Het SSIG brengt sportwetenschappelijk onderzoek en onderwijs samen in Groningen om zo een sterk netwerk te vormen met regionale, nationale en internationale bekendheid en erkenning als hoogstaand sportwetenschappelijk instituut. Hierbij staan multidisciplinaire samenwerkingen en continue kenniscirculatie tussen onderzoek, onderwijs en praktijk centraal.

Visie van het SSIG
Onder sportwetenschappelijk onderzoek valt een brede range van praktijk gericht onderzoek en implementatie tot fundamenteel onderzoek. In zowel onderzoek als onderwijs richt het SSIG zich op drie hoofdthema’s:

parallax background

De partners van SSIG

Het SSIG is een samenwerkingsverband tussen de
Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het Universitair Medisch Centrum Groningen
(UMCG), de Hanzehogeschool Groningen (HG) en de Gemeente Groningen (GG)

rug-400x399rug-400x3992
umcg-400x400umcg-400x4002
HanzehogeschoolHanzehogeschool
Gemeente GroningenGemeente Groningen