Sportfestival ´Move´

Het Instituut voor Sportstudies bestaat honderd jaar. Op woensdag 10 april wordt dat gevierd met Sportfestival Move!

Van 13.00 tot 17.00 uur zijn sportprofessionals, relaties en studenten van harte welkom om sport te beleven, samen dingen te creëren en nieuwe inzichten op te doen in het Willem-Alexander Sportcentrum. Het festival wordt geopend met een spectaculaire stunt-act van wereldkampioen biketrial Rick Koekoek. Met zijn vermelding in het Guinness Book of World records en zijn nummer 2-positie op de wereldranglijst trial belooft het een spetterende opening te worden.

Vervolgens is er de mogelijkheid om verschillende inspiratieworkshops te volgen waar docenten, onderzoekers, studenten en werkveldpartners hun nieuwste inzichten delen. Thema’s als mentale vaardigheden, urban sport, de inspirerende waarde van topsport, het bewegingsonderwijs van de toekomst, bewegen in openbare ruimte, toekomstbestendige sportverenigingen en het nationaal sportakkoord komen daarin voorbij. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om te bewegen en nieuwe methodieken, materialen en overige innovaties uit te proberen en krijg je de kans om met topcoaches Arjan Taaij (Lycurgus), Mischa Visser (bondscoach KNVB O16 en O18) en Habib Kazemi (voormalig taekwondo-bondscoach) in gesprek te gaan tijdens kleedkamersessies.

Verschillende leveranciers en organisaties zijn aanwezig tijdens het Sportfestival om hun nieuwste producten te vertonen bij hun stands en uiteraard is er tijdens het festival voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Wil jij als sportprofessional het festival bijwonen? Bekijk hier het programma en meld je aan. Deelname is gratis.